Geslaagde allereerste ‘Animato MeeDoeDag’

Geslaagde Animato MeeDoeDag

Afgelopen zaterdag was er een gevuld programma in elkaar gezet voor kinderen die het leuk vinden om met muziek bezig te zijn en daarnaast ook graag met muziek kennis willen maken. Het enthousiasme van de kinderen was meteen terug te zien tijdens het bouwen van hele mooie, kleurrijke instrumenten. De creaties werden meteen ingezet tijdens een lied wat speciaal voor deze dag ingestudeerd werd. Ook waren er daarnaast een aantal workshops zoals bijvoorbeeld boomwhackers, misschien kent u ze wel de gekleurde klankstaven in allerlei maten, ritme’s werden ingestudeerd en er werd meegespeeld op de bekende klanken van onder andere de Radetsky March. In het afsluitende concert wat alle kinderen gezamenlijk met Animato hebben gegeven hebben we het publiek op allerlei mooie dingen getrakteerd. Een heuse regenbui inclusief onweer werd nagebootst, de groepjes van de workshops lieten van zich horen, alle kinderen musiceerden samen en Animato liet horen hoe leuk het is om samen te spelen in een orkest.
Voor sfeerimpressie kijk gerust op de eigen Facebookpagina van Animato.  https://www.facebook.com/animato.opleidingsorkest.9?hc_ref=PAGES_TIMELINE  (Mocht de link niet werken kopieer dit dan in uw browser)

Animato speelt meer……. Op zaterdagavond 8 juli zal Animato spelen op het Midzomeravondconcert van Fanfare EMM uit Elshout welke begint om 19.30u in ’t Rad in Elshout. Op zondag 9 juli speelt Animato samen met Harmonie De Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk voor het terras bij Pannenkoekenrestaurant De Berepot in Nieuwkuijk, aanvang 13.00u. Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd om tijdens deze concerten te komen luisteren en kijken, zeer zeker de moeite waard.