Jubilaris tijdens Nieuwjaarsconcert van Harmonie ‘De Eendragt’ van Onsenoort en Nieuwkuijk

foto3

Op zondag 25 januari 2015 werd door de Harmonie Van Onsenoort en Nieuwkuijk het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert georganiseerd in ’t Patronaat te Nieuwkuijk. Met dit nieuwjaarsconcert is het begin van een feestelijk jaar ingeluid. Harmonie ‘De Eendragt’ van Onsenoort en Nieuwkuijk bestaat dit jaar namelijk 180 jaar.

Het concert, van bijna 2 uur, begon met de mars van William Tell waarbij een van de jongste toeschouwers symbolisch een appel op het hoofd moest houden. Daarna volgde een licht en afwisselend programma met muziekstukken als onder andere Carnaval de Venice (Medley van walsen van André Rieu), The Pirates of the Caribbean, The Hunchback of the Notre Dame en nog vele andere stukken. De afwisseling werd niet alleen verzorgd door de soort muziek maar ook door de bezetting. Zo bracht de hout-sectie het muziekstuk Welcome-Dance ten gehore, speelde een kwintet het stuk The Entertainer en verzorgde Jasper van Gessel een solo op de snare drum.

foto8

Om in de feeststemming te blijven werd tijdens het concert André van Leijden naar voren geroepen om te worden gehuldigd voor zijn 50-jarig jubileum als muzikant en ontving hiervoor de speciale speld van de KNMO.

André kwam als instrumentenmaker in aanraking met de blaasmuziek. Muzikaal is hij zijn carrière ruim 50 jaar geleden begonnen in een Cromvoirtse muziekvereniging, daarna is hij bij Harmonie Concordia in Vlijmen gaan musiceren en op dit moment speelt hij op de bariton-sax in het orkest van Harmonie ‘De Eendragt’ in Nieuwkuijk. Daarnaast heeft hij bij zijn voormalige werkgever 18 jaar in de Heineken Fanfare gespeeld. In alle verenigingen kwam zijn kennis als instrumentenmaker goed van pas.

.Jubilaris